Tiesitkö, millainen ihmisistä ja laitteista muodostuva koneisto on toiminut jo etukäteen ja toimii koko ajan kulissien takana, kun osallistut konserttiin, yleisötilaisuuteen tai festareille? Tapahtumatuotannon ammattilaisten ansiosta sinä voit antautua täysipainoiseen kokemukseen.

Kiinnostaisiko sinua päästä tutustumaan valon, äänen, kuvaamisen, tapahtumatekniikan ja -tuotannon maailmaan? Tule opiskelemaan Kansanlähetysopiston tapahtumatuotantolinjalle alan moniosaajaksi. Mukaan voi tulla niin vasta-alkaja kuin pidemmälle ehtinyt. 

Tapahtumatuotantolinjalla pääset toteuttamaan Kansanlähetysopiston tapahtumien tekniikkaa yhdessä taitavien teknikoiden kanssa. Olipa kyseessä äänentoisto, striimaus, valo- tai projisiotekniikka – meiltä löytyy laadukkaat laitteet ja puitteet päästä oppimaan kaikkia tapahtumatekniikan osa-alueita.

Voit syventyä opinnoissa yhteen osa-alueeseen tai olla monitaitajana avustamassa eri rooleissa. Kokeneemmat teknikot toimivat tapahtumissa mentoreina ja opastavat sinua tehtäviin.

Linja tarjoaa mahdollisuuden oppia tekemällä ja voi toimia sinun ponnistuslautana tapahtumatekniikan maailmaan!

Muuta kuin tekniikkaa?

Kiinnostaako sinua enemmän tapahtumien tuotannollinen puoli? Opi perustaidot sekä velvollisuudet yleisötapahtuman järjestämisestä, mm. tapahtuman rakenne, kohderyhmä, budjetointi, raportointi, vaikuttavuus ja viestintä sekä lakisääteiset ilmoitukset ja luvat.

Opiskeluaikana saat olla osana tapahtumatuotannon prosessia, tuottamassa eri kokoisia ja eri kohderyhmille suunnattuja tapahtumia sekä leirejä. Opiskelut sisältävät laaja-alaisesti harjoitustyötä sekä aitoja tehtäviä tapahtumatuotannossa. Sinua ovat ohjaamassa ja tukemassa tapahtumatiimin monipuolinen osaajajoukko.

Olipa painotuksesi enemmän tekninen tai tuotannollinen – tapahtumatuotantolinjalla mukaan kuuluu myös raamattuluentoja yhdessä muiden linjaopiskelijoiden kanssa.

Milloin mukaan?

Syyslukukausi alkaa 13.8.2023. Tapahtumatuotantolinjalle voit kuitenkin hakea mukaan ympäri vuoden! Syyslukukaudella järjestämme eri osa-alueisiin liittyviä opintojaksoja.

Opintoja on sekä viikolla että viikonloppuisin. Viikonlopputapahtumat antavat konkreettisen kosketuspinnan eri tehtävissä toimimiseen.

Keväällä voit syventyä itsellesi mieleisimpään osa-alueeseen tai kartuttaa osaamistasi laaja-alaisemmin.

Opinnot kestävät lähtökohtaisesti yhden lukuvuoden (syksy ja kevät). Suurtapahtuman tuotannosta kiinnostuneille suosittelemme lisäksi myös kesäopintoja. Käsittelemme kuitenkin hakijakohtaisesti opintojen ajankohdan ja pituuden, joten kysy niistä rohkeasti lisää!

Tapahtuma-alan osaajille on paljon tarvetta yhteiskunnassa. Voit tulla opiskelemaan linjalle, jos sinulla on mielenkiintoa valmistautua tapahtuma-alan koulutukseen. Näitä ovat muun muassa kulttuurituottaja Amk; Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, restonomi amk; tapahtumatuottajan, tapahtumatuotannon tai liiketoiminnan ammattitutkinto. Lue lisää täältä.

 

 

 

Ryttylän maalaismaisemissa on tilaa hiljentymiseen sekä monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-aikaan.

Alaikäraja 17 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Opiskelukustannukset: Katso opiston infoa hinnoista.

Opintoihin voi saada valtion opintotukea. Voit kysyä myös mahdollisuutta opintoseteliavustukseen, jos olet peruskoulun päättänyt, ilman jatkokoulutuspaikkaa oleva tai työtön.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: opisto(at)sekl.fi

Linjavastaava

Järvinen Laura

nuorisotyölinjan, pavelutyölinjan ja seniorilinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

laura.jarvinen@sekl.fi

+358 44 447 7805

Turunen Harri

infrastruktuuriasiantuntija, Kansanlähetys

harri.turunen@sekl.fi

+358 44 4477835