Kaipaatko välivuotta? Toivotko hengähdystaukoa ja aikaa ajatella, mitä tekisit seuraavaksi? Haluatko kasvaa uskossasi? Puuttuuko elämästäsi kristittyjen yhteys? Haluaisitko antaa muutaman kuukauden aikaasi, jotta hyvä uutinen Jeesuksesta menisi eteenpäin? Kiinnostaako lapsi- ja nuorisotyö?

Nuorisotyölinja on sinun paikkasi!

Kansanlähetysopiston nuorisotyölinjalla opiskelijat saavat etsiä, löytää ja kokeilla Luojan heille suomia lahjoja, levittää siipiään ja kokeilla rajojaan turvallisessa ja armollisessa ympäristössä.

Nuorisotyölinjalla tehdään oikeaa nuorisotyötä. Jokaiselle opiskelijalle tarjotaan Nuorten Maailman lukuisista ja monenkirjavista tehtävistä oman kiinnostuksen mukaisia hommia. Aina välillä heitä tuupitaan pieneksi hetkeksi oman mukavuusvyöhykkeensä ulkopuolelle, jotta he pääsevät kasvamaan ja oppimaan asioita, joita ei muuten ole mahdollista oppia.

Nuorisotyölinjalaiset valmistelevat ja toteuttavat Nuorten Maailman leirejä ja tapahtumia yhdessä työntekijöiden kanssa. Ryttylän leirien ja tapahtumien lisäksi nuorisotyölinjalaiset käyvät tutustumassa Kansanlähetyspiirien toimintaan eri puolilla Suomea. Piirien työssä on mahdollista päästä kouluvierailuille, nuorteniltoihin ja muihin paikallistason junnu- ja nuortentilaisuuksiin. Nuorisotyölinjan opintoihin kuuluu myös raamattuopetusta.

Nuorisotyölinja on oikea paikka jokaiselle, jonka mielestä on tärkeää, että sanomaa Jeesuksesta, anteeksiantamuksesta ja iankaikkisesta elämästä kerrotaan lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Meillä on tehtäviä niille, jotka haluavat pystellä kulisseissa ja niille, jotka viihtyvät valokeilassa, niille, jotka nauttivat suurissa porukoissa olemisesta ja niille, jotka tykkäävät tehdä asioita yksin tai pienissä ryhmissä. Kaikkien lahjoille ja osaamiselle on käyttöä.

Nuorisotyölinjalaiset ovat osa Kansanlähetysopiston suurempaa opiskelijajoukkoa. Lukukausi tai -vuosi Kansanlähetysopistolla tarjoaa mahdollisuuden ladata hengellisiä akkuja. Saat viettää aikaa kristittyjen yhteydessä, oppia uutta Jumalasta ja hänen sanastaan Raamatusta. Uskallamme luvata, että täältä saat paljon hyvää ja kestävää evästä elämän matkalle.

Nuorisotyölinjan hakija tarvitsee kaksi suosittelijaa, jotka tuntevat hakijan ja joiden tulisi olla mukana kristillisessä työssä (esim. nuorteniltojen vetäjä, nuorisotyön ohjaaja tai pappi). Mikäli hakijalla ei ole elämässään tällaista henkilöä, toivomme hakemuksen suosittelijakenttään kuitenkin laitettavan jonkun hänet tuntevan aikuisen henkilön nimi ja yhteystiedot.

 

Lukuvuosi 2024-2025 alkaa 11.8.2024 (syyslukukausi 11.8.-20.12.2024, kevätlukukausi 7.1.-28.5.2025). Voit opiskella koko lukuvuoden tai pelkästään syys- tai kevätlukukauden. Voit jättää hakemuksen koska vaan ympäri vuoden, eli vaikka heti! Hakemus käsitellään n. 1-2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Kesällä hakemuksen käsittelyaikaan vaikuttavat työntekijöiden lomat. Hakemus kannattaa jättää hyvissä ajoin ennen lukukauden alkua, mutta lukuvuoden alettuakin voit kysellä vielä vapaista paikoista.

Linjaa suositellaan 18-25 -vuotiaille. Ikäraja on joustava.

Opiskelu nuorisotyölinjalla maksaa 85€/lähiopetusviikko. Opintoihin voi saada Kelan opintotukea (opintorahaa enintään 250,28 €/kk + asumislisää 88,87 €/kk). Nuorisotyölinjan opiskelijoilla on myös mahdollisuus anoa opintoseteliä opintomaksun kattamiseksi.

 

Klikkaa itsesi Nuorten maailman nettisivuille ja käy katsomassa, millaisessa työssä nuorisotyölinjalaiset ovat mukana.

Ota yhteyttä

Järvinen Laura

nuorisotyölinjan, pavelutyölinjan ja seniorilinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

laura.jarvinen@sekl.fi

+358 44 447 7805