Haluatko tutustua vieraaseen kulttuuriin sekä lähetys- ja kehitysyhteistyöhön?

Reilun kuukauden pituisella valmennusjaksolla Kansanlähetysopistolla perehdytään lähetystyön perusteisiin ja monimuotoisuuteen, saadaan eväitä kielitaitoon ja uuteen kulttuuriin sopeutumiseen.  Linjojen yhteisillä raamattuperiodeilla saadaan eväitä omaan hengelliseen elämään.

Ulkomaanjaksolla pääset palvelemaan lähetystyössä jossain Kansanlähetyksen työalueella tai jonkun muun yhteistyötahon kanssa. Samalla opit paikallista kieltä, kulttuuria sekä yhteistyötaitoja toisen kulttuurin parissa.  Ulkomaanjakso voi olla 2-24 kuukauden mittainen ja siitä sovitaan opiskelun alkaessa kun laaditaan yhdessä henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opiskelu ulkomailla on luonteeltaan itsenäistä ja sisältää päättötyön sovitusta aiheesta. Opintoihin voi hakea Kelan opintotukea (opintoraha+asumislisä). Valmennusjakso opistolla maksaa 85e/ma-pe täysihoito.

Kansanlähetyksen työalueilla on tällä hetkellä tarjolla mm.

  • nuoriso- ja lapsityötä Virossa ja Bulgariassa
  • kouluavustajan tai toimisto-, kurssi- ja kirjastoapulaisen työtä Lähi-Idässä
  • pakolaistyötä Kreikassa
  • mediatyötä eri kohteissa

Esimerkkejä muista Kansanlähetyksen työalueista ovat: Englanti, Saksa, Venäjä, Etiopia, Tansania, Etu-Aasia, Japani, Papua-Uusi-Guinea. Hakijan kieliosaaminen, kokemus ja ammattitaito huomioiden hakuhaastattelussa voidaan kartoittaa työssäoppimisen paikkoja myös näissä kohdemaissa. Lisäksi hakija voi esittää jotain omaa kohdetta ja lähteä esim. jonkun kansainvälisen lähetysjärjestön tiimiin kansainvälisyyslinjan opiskelijana.

Haku kansainvälisyyslinjalle on jatkuva. Seuraavat valmennusjaksot alkavat 13.8.2023 ja 8.1.2024. Kysy myös kesäkansainvälisyyslinjan mahdollisuuksista.

Yhteydenotot timo.tuikka@sekl.fi, 044 5651391

Jos yllä näkyvä linkki hakulomakkeeseen ei toimi, käytä tätä linkkiä:

 

 

Ota yhteyttä

Tuikka Timo

lähetyslinjan ja kansainvälisyyslinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

timo.tuikka@sekl.fi

+358 44 565 1391