Haluatko tutustua vieraaseen kulttuuriin sekä lähetys- ja kehitysyhteistyöhön?

Reilun kuukauden pituisella valmennusjaksolla Kansanlähetysopistolla perehdytään lähetystyön perusteisiin ja monimuotoisuuteen, saadaan eväitä kielitaitoon ja uuteen kulttuuriin sopeutumiseen.  Linjojen yhteisillä raamattuperiodeilla saadaan ymmärrystä Jumalan Sanaan ja tukea hengelliseen kasvuun.

Ulkomaanjaksolla pääset palvelemaan lähetystyössä jossain Kansanlähetyksen työalueella tai jonkun muun yhteistyötahon kanssa. Samalla opit paikallista kieltä, kulttuuria sekä yhteistyötaitoja toisen kulttuurin parissa.  Ulkomaanjakso voi olla 2-24 kuukauden mittainen ja siitä sovitaan opiskelun alkaessa kun laaditaan yhdessä henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opiskelu ulkomailla on luonteeltaan itsenäistä ja sisältää päättötyön sovitusta aiheesta. Opintoihin voi hakea Kelan opintotukea (opintoraha+asumislisä). Valmennusjakso opistolla maksaa 85e/ma-pe täysihoito.

Kansanlähetyksen työalueilla on tällä hetkellä tarjolla mm.

  • nuoriso- ja lapsityötä Virossa
  • majoitus-, keittiö- ja kiinteistötehtäviä Lähi-Idässä
  • pakolaistyötä Kreikassa 
  • mediatyötä Kyproksella
  • seurakunta- ja lapsityötä Tansaniassa (tutustumista myös moniin muihin työmuotoihin)
  • kiinteistöhuollon tehtäviä Afrikassa (Raamatunkäännöstyön tukikohdissa)
  • lähettiperheen avustamisa Saksassa ja Etu-Aasiassa
  • lähettiperheen avustamista Japanissa (myös palvelumahdollisuus kristillisessä päiväkodissa)

Esimerkkejä muista Kansanlähetyksen työalueista ovat: Espanja, Venäjä, Etiopia. Hakijan kieliosaaminen, kokemus ja ammattitaito huomioiden hakuhaastattelussa voidaan kartoittaa työssäoppimisen paikkoja myös näissä kohdemaissa. Lisäksi hakija voi esittää jotain omaa kohdetta ja lähteä esim. jonkun kansainvälisen lähetysjärjestön tiimiin kansainvälisyyslinjan opiskelijana.

 

Haku kansainvälisyyslinjalle on jatkuva. Seuraavat valmennusjaksot alkavat 11.8.2024 ja 7.1.2025. Kysy myös kesäkansainvälisyyslinjan mahdollisuuksista. Siihen liittyvä valmennusjakson lähiopiskelu toteutetaan tiiviinä viikonloppuna, osana HOPE-minilähetyskurssia.

Muu valmistava opiskelu on itsenäistä perehtymistä. Vähintään 8 viikon opiskelu (sisältäen valmentautumisen ja ulkomaanjakson) oikeuttaa opintotukeen.

Yhteydenotot timo.tuikka@sekl.fi, 044 5651391

Jos yllä näkyvä linkki hakulomakkeeseen ei toimi, käytä tätä linkkiä:

 

 

Ota yhteyttä

Tuikka Timo

lähetyslinjan ja kansainvälisyyslinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

timo.tuikka@sekl.fi

+358 44 565 1391