Moni kokee kutsumusta julistajaksi, evankelistaksi, raamatunopettajaksi, sielunhoitajaksi, raamattupiirin vetäjäksi, pyhäkoulunopettajaksi, lapsi- tai nuorisotyöhön, taloudenhoitotehtäviin, piirihallitukseen ja moneen muuhun tehtävään. Kansanlähetyskoulu on tarkoitettu niille, jotka kokevat kutsua tehtävään ja haluavat selvittää itselleen, mikä se tehtävä voisi olla.

Koulutukseen kuuluu neljä yhteistä viikonloppua. Viikonloppujen väleissä on ryhmätapaamisia etänä (1-2 per viikonloppu) ja etätehtäviä. Niiden jälkeen voit hakeutua itseäsi kiinnostavaan suuntautumisvaihtoehtoon, jossa pääset syventymään johonkin hengellisen työn osa-alueeseen. Koulutus on ilmainen.

Kansanlähetyskoulu alkoi tammikuussa 2023. Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoitamme seuraavan Kansanlähetyskoulun ajankohdan myöhemmin.

Kansanlähetyskoulun johtajana toimii Jukka Repo.

 

27.-29.1.2023 Kansanlähetysnäky
Viikonlopun aikana syvennymme Kansanlähetyksen taustalla oleviin juuriin, jotka ovat tuoneet herätyksiä eri puolilla maailmaa ainakin 300 vuoden ajan. Avaamme kansanlähetysnäkyä ja tehtäväämme kotimaassa ja lähetystyössämme. Tämän viikonlopun jälkeen pystyt kertomaan, millaisessa liikehdinnässä olet mukana ja mihin kansanlähetysperheenä pyrimme kylissä, kaupungeissa ja lähetyksen kohdemaissa. Terävöitämme Kansanlähetyksen tehtävää ja identiteettiä sekä vahvistamme opiskelijassa alkanutta prosessia oman kutsumuksen ja lahjojen löytämiseksi.

Avainsanoja tämän viikonlopun osalta ovat: pietismi, luterilainen herätyskristillisyys, herätys, lähetys, Raamattu, luterilaisuus, työnäky, kansanlähetysnäky.

14.-16.4.2023 Teologia
Viikonloppu on rautaisannos kristilliseen oppiin. Ei ole yhtään opitonta kristittyjä, jokaisella on jonkinlainen oppi, vaikka se onkin usein jäsentymätön. Tässä viikonlopussa perehdymme kristinuskon perusteisiin erityisesti luterilaisen tunnustuksemme pohjalta. Tämä viikonloppu varustaa sinua kohtaamaan aikamme opillisia virtauksia ja antaa sinulle rakennusaineita puheiden pitämiselle, kirjoittamiselle ja vaikuttamiselle.

Avainsanoja tämän viikonlopun osalta ovat: Raamattu, tunnustus, oppi, luterilaisuus, kristinusko.

25.-27.8.2023 Raamattu
Saat kokonaiskuvan Raamatun sanomasta kannesta kanteen. Pohdimme, mitä tarkoittaa Raamatun luotettavuus, riittävyys ja auktoriteetti. Raamattu on kristillisen elämän ja toiminnan korkein ohje. Viikonlopun aikana ymmärryksesi Raamatun kokonaisuudesta syventyy ja osaat perustella, miksi keskitymme toiminnassamme Raamatun opetukseen. Viikonlopun aikana opitaan myös lisää Raamatun hyödyntämisestä omissa palvelutehtävissä.

Avainsanoja tämän viikonlopun osalta ovat: Raamattu, punainen lanka, inspiraatio, auktoriteetti.

24.-26.11.2023 Maallikkona Kansanlähetyksessä
Viikonloppuna pohdimme kaikkien kristittyjen yhteisiä tehtäviä ja kunkin omaa kutsumusta. Kaikki kristityt ovat osa kuninkaallista pappeutta. Olemme omaisuuskansa, jonka tehtävä on julistaa evankeliumia ja elää pyhää elämää Jumalan kunniaksi. Voimme viedä evankeliumia, rakentaa monimuotoisia yhteisöjä ja palvella tätä maata, jos saamme Jumalan kansan liikkeelle. Viikonloppu rohkaisee tähän ja vahvistaa opiskelijan kutsumusta Jumalan valtakunnan työhön.

Avainsanoja tämän viikonlopun osalta ovat: yhteinen pappeus, kutsumus, armolahjat.

 

Kansanlähetyskoulusta vastaavat

Repo Jukka

kotimaantyönjohtaja SEKL

Lomalla 10.7.-6.8. 2024

jukka.repo@sekl.fi

+358 44 447 7906