Kaipaatko aikaa kehittää omia taiteellisia lahjojasi? Miksi et tekisi unelmasta totta jo ensi kesänä?

Kaipaatko aikaa kehittää omia taiteellisia lahjojasi? Miksi et tekisi unelmasta totta jo ensi kesänä?

Kesätanssilinja on Kansanlähetysopiston kesälinja, jossa opiskellaan tanssia ja tutkitaan Jumalan sanaa.

Kesän aikana pääset kehittämään taitojasi nykytanssissa sekä jazztanssin eri tyylisuunnissa. Pääset myös kokeilemaan muita lajeja kuten balettia, tanssiakrobatiaa ja katutanssia. Tutustut taiteelliseen työskentelyyn osallistumalla tanssiteosten valmistamiseen ja esittämiseen erilaisissa ympäristöissä. Pääset luomaan monipuolisen katsauksen tanssijan työhön, jonka olennainen osa on kehon kuunteleminen ja sen hyvinvoinnista huolehtiminen.

Tanssin tekniikkaopetus tapahtuu osin tasoryhmissä, jolloin on mahdollisuus osallistua aloittelijoiden tai pidempään harrastaneiden tunneille oman tanssitaustan mukaan. Tasoryhmäopetus toteutetaan jazz- ja nykytanssitunneilla. Muu ohjelma on molemmille tasoryhmille yhteistä. Yhteisillä treenitunneilla tasoerot pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Linjan kautta on mahdollisuus osallistua elokuun lopussa opistolla järjestettävälle, myös kansainvälisiä opettajia Ryttylään tuovalle Life-leirille. 

Tekniikkaharjoittelun ohessa pohdimme yhdessä kesän aikana, kuinka ilmaista itseä liikkeen kautta ja kuinka tanssi voi olla kokonaisvaltaisesti osa uskoa. Mietimme myös, kuinka tanssia voi käyttää välineenä seurakunnan palvelemisessa ja Jumalan valtakunnan eteenpäin viemisessä. Mahdollisuuksien mukaan viemme oppimamme käytäntöön lyhyen aktion muodossa.

Tanssin lisäksi opiskelemme Raamattua ja teemme yhteistyötä muiden kesälinjojen kanssa. Ryttylän kauniissa maalaismaisemissa pääset nauttimaan kesän parhaista puolista, vapaa-ajanviettomahdollisuudet siellä ovat runsaat. Mukaan tarttuu varmasti ikimuistoisia kohtaamisia ja mahdollisesti myös uusia ystävyyssuhteita.

Aikaisempi tanssitausta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Linjalla ei myöskään ole yläikärajaa. Intoa uuden oppimiseen, liikkumiseen ja luovaan työskentelyyn on kuitenkin hyvä löytyä, sillä tanssipäivät ovat välillä intensiivisiä.

Katso lisää kesätanssilinjan Instagram-tililtä @kesatanssilinja

 

Kesätanssilinja alkaa 5.6. ja päättyy 6.8.2023.

Kesätanssilinjalla opiskelevien hinta on 75€/vko. (Huom. opiskelumaksu kattaa opetuksen, ruoat ja majoituksen. Viikonloppuisin emme tarjoa ruokailua, ellei kesätanssilinja osallistu silloin jonkin tapahtuman toteuttamiseen.)

Koko kesän opintoihin on mahdollista saada valtion opintotukea. Kysy rohkeasti myös mahdollisuutta opintoseteliavustukseen, jos olet peruskoulun päättänyt, ilman jatkokoulutuspaikkaa oleva tai työtön.

Lähtökohtaisesti hyväksymme kesätanssilinjalle koko kesäksi hakevia opiskelijoita. Lyhyemmistä osallistumisista neuvotellaan erikseen.

Kysyttävää? Ota yhteyttä: tanssitiimi@sekl.fi

 

Kesätanssilinjaa ohjaavat vuonna 2023 Linnea Hassila ja Sofia Jaakkola.

Olen Linnea Hassila. Ammatiltani olen tanssija ja opiskelen tällä hetkellä Savonia-ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi. Olen kiinnostunut liikkeestä sekä siitä, kuinka löytää uusia mahdollisuuksia omasta kehosta. Nykytanssi on erityisen lähellä sydäntäni ja kanssani keskitymmekin kesän aikana nykytanssin tekniikkaan sekä improvisaatioon.

Opettajana olen kannustava ja haluan antaa tilaa myös osallistujien omille oivalluksille. Luojamme kuvina myös me olemme luovia. Kesän aikana tutkimme sitä, kuinka tuo luovuus ilmenee tanssin kautta.

 

 

Olen Sofia Jaakkola. Valmistuin tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta keväällä 2022. Tanssissa minua kiehtoo erityisesti liikkeen kauneus sekä kehon taitava käyttö sen rajoja haastaen.

Opettajana olen kannustava ja rakkaudellinen. Haastan ja rohkaisen oppilaita tarttumaan yksilöllisiin kehityskohteisiin omista lähtökohdistaan käsin. Iloitsen yhdessä oppilaitteni kanssa siitä, kun he onnistuvat harjoittelemissaan asioissa.