Haluatko oppia tuntemaan uskosi perustan? Kaipaatko hyviä syitä olla kristitty? Oletko ihmetellyt, miksi kristinuskoa vähätellään? Mietitkö joskus, miten voisit olla rahtusen rohkeampi uskova? Silloin apologialinja sopii sinulle!

 

”Kyllä tää kokonaisuus on ihan huikee! Ihmiset, oppiminen, opistoelämä, kasvuryhmät, palvelutehtävät, yleinen ilmapiiri – ehkä se on ollu parasta…”

”Olen saanut huomata tämän vuoden aikana sitä hyvää Jumalan kasvatusta itsessäni. Olen saanut elämäni takaisin.”

”Täällä on myös saanut levätä ja rauhassa miettiä, mitä haluaa tehdä seuraavaksi.”

(Opiskelijoiden antamaa palautetta)

Elämme ajassa, jossa kristinuskoa pidetään taantumuksellisena, Raamattua vanhentuneena ja kristittyjä epäilyttävinä. Asenteet ulottuvat kouluihin ja tehtaisiin, elokuviin ja sosiaaliseen mediaan. Tarvitsemme apologiaa eli kristillisen uskon puolustamista!

Apologialinjalla syvennät tuntemustasi kristillisestä uskosta. Näet kristinuskon ratkaisevan vaikutuksen siihen hyvään, josta nautimme päivittäin. Opit kohtaamaan rohkeasti ja kiinnostuneesti epäilyksiä, kysymyksiä ja kritiikkiä. Löydät ja kehität taitojasi elää kristittynä ja menestyksekkäästi puolustaa kristinuskoa. Yhdessä toisten kristittyjen kanssa koet löytämisen riemua, joka syntyy vaikeiden kysymysten rehellisestä käsittelystä. Avoimessa ja rennossa yhteisössä kasvat ihmisenä, opit sosiaalisia taitoja, olet muille avuksi saat itse apua, kun sitä tarvitset. Hyvän tulevaisuuden suuntakin saattaa löytyä.

Luonnonläheinen kartanomiljöö on hieno paikka hetkeksi paeta ympäristön kiireitä ja vaatimuksia, rauhoittua tutustumaan itseensä ja uskoonsa sekä varustautua kohtaamaan maailma, johon opintojen jälkeen palataan.

Opinnot sopivat eri-ikäisille ja eri elämäntilanteisiin, mutta erityisen hyvin elämän taitekohtiin siirryttäessä koulusta toiseen tai luokkahuoneesta työelämään. Tuo mukanasi omat kiinnostuksesi ja kysymyksesi.

 

Apologialinja tarjoaa kasvun mahdollisuuden, olit seurakunnan pastori, raamattupiirin vetäjä tai yksinkertaisesti apologiasta kiinnostunut, osaaja tai aloittelija, lähetyskipinän purema tai hiljainen pohtija.

Linja antaa valmiuksia korkeakouluopintoihin ja hengelliseen työhön.

Aika Kansanlähetysopistolla tarjoaa paljon muutakin: oman hengellisen elämän hoitoa, pienryhmiä ja vertaistukea, sisäoppilaitoksen arkea uusien ystävien seurassa.

Paperinen hakulomake: Avaa pdf-tiedosto, tulosta, täytä ja postita.

Opintosuunnitelma: Tutustu linjan opetussuunnitelmaan.

Lukujärjestys: Tutustu syksyn 2024 lukujärjestyksen luonnokseen.

Pääsyvaatimukset: Ylioppilastutkinto tai muuten opiskeluun riittävät valmiudet. Englannin kielen taito katsotaan eduksi.

Opiskelukustannukset: Katso opiston infoa hinnoista.

Kesto: Syys- ja / tai kevätlukukausi. Lukukaudet: Syyslukukausi 2024 11.8.-20.12. Kevätlukukausi 2025 7.1.-28.5.

Jatkuva haku: Voit tulla opiskelemaan kesken lukukauden. Otathan yhteyttä, niin selvitämme mahdollisuutesi.

Linjavastaava

Niiranen Miikka

Apologialinjan linjavastaava

miikka.niiranen@sekl.fi

Apologiaforum-tapahtuman osallistumisen yksityiskohtien tiedustelut: tuulia.taipale@sekl.fi