”Uskon perusasiat ovat auenneet”

1.12.2019

Arto oli vuosien varrella menettänyt uskon. Vähän ennen uusien opintojen aloittamista tapahtui kuitenkin jotain, joka sai hänet vakuuttumaan, että sittenkin Jumala on olemassa. Ahdistuksissaan hän huusi Jeesusta apuun, ja samana iltana hänelle avautui yllättäen tilaisuus puhua kylään tulleen sukulaisensa kanssa asioista, jotka olivat vaivanneet häntä lapsuudesta asti. Se kaikki ei voinut olla sattumaa.

– Se tuntui tosi hyvältä. Siinä vaiheessa sain uskoni takaisin, mutta elämä ei muuttunut heti.

Vaativa koulunkäynti ja intensiivinen ohjelma vaativat jälleen rankat huvit.

– Mutta huomasin myös, että aloin väsyä sellaiseen elämäntapaan.

Kahden vuoden opintojen jälkeen syksyllä 2017 hän tajusi, ettei kaikki ole kunnossa. Kesällä alkaneet univaikeudet alkoivat syksyllä uudestaan.

– Sen jälkeen, kun olin käynyt lääkärissä, pohdin omassa tuvassani syntyjä syviä. Tiesin, että minun piti lähteä selvittämään niitä asioita, jotka olivat ajaneet minut siihen pisteeseen. Silloin tupaani käveli kurssikaverini. Keskusteltuamme vähän aikaa hän ehdotti, että voisi rukoilla minun puolestani.

Tilanne tuli täytenä yllätyksenä, ja Arton mielessä kävi rukouksesta kieltäytyminenkin. Hän kuitenkin vastasi olevansa iloinen, jos kaveri rukoilee hänen puolestaan.

– Hän myös puhui minulle armosta ja sanoi, että minun kannattaisi alkaa lukea Johanneksen ja Luukkaan evankeliumeja. Tartuin hänen tarjoukseensa, kun sain Raamatun tädiltäni viikon tai parin päästä. Myös tätini kehotti minua lukemaan Raamattua.

– Minulle tuli ajatus, että tämä voi olla viimeinen mahdollisuus kääntää kelkka.

Niinpä Arto alkoi lukea Raamattua iltaisin. Monet sellaiset kohdat, joita hän ei ollut aiemmin ymmärtänyt, alkoivat nyt avautua, kuten vertaus sinapinsiemenestä. Samalla alkoi tuntua siltä, että kadettikoulu oli tullut tiensä päähän.

Tätinsä vinkistä Arto haki kesällä 2018 Kansanlähetysopistoon, jossa hän opiskelee tällä hetkellä apologialinjalla.

– Olen löytänyt nyt seurakuntayhteyden. Ympärilläni on samanikäisiä uskovia, joiden kanssa voi keskustella näistä asioista. Myös opetus on antanut minulle paljon, ja jotkut uskon perusasiat ovat auenneet, Arto Korhonen sanoo.

 

Teksti: Matti Korhonen
Kuva: Jenniina Nummela

Lue koko artikkeli Uusi Tie -lehdestä 05.12.2018.