Raamattuavain: Roomalaiskirje, Niilo Räsänen

9.4.2018

Niilo Räsäsen opetus, joka on linkitetty tähän Kansanlähetyksen Avaimia.net -sivustolta. Raamattuavain on ohjelmasarja, joka esitetään Radiodeissä arkiaamuisin kello 7:03 ja iltapäivisin kello 17:15.

Lain kuuliaisuus vai uskon kuuliaisuus?
Onko kristinuskossa kysymys käskyistä ja tottelemisesta vai onko ydin siinä, että otamme vastaan Jumalan lahjat, joista tärkein on ihmisen pelastuminen

 

Käsky rakastaa ei meitä auta
Käsky rakastaa lähimmäistä niin kuin itseä ei ole kristinuskon ydinsanoma.
Sen sijaan Jumala osoittaa meitä kohtaan rakkautensa siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.

 

Jumalan vanhurskaus
Jumala on vanhurskas ja käsky rakastaa lähimmäistä vaatii myös meitä olemaan vanhurskaita. Siihen emme kuitenkaan pysty. Miten Jumala ratkaisee tämän ongelman?

 

Omavanhurskaus
Kun ihminen pyrkii tekemään kaiken oikein ja olemaan hyvä Jumalan edessä, apostoli nimittää sitä omavanhurskaudeksi. Se ei kuitenkaan tule kestämään pyhän Jumalan edessä.

 

Uskon kuuliaisuus
Ihminen voi pelastua vain turvautumalla Kristuksen työhön. Hän kuoli syntisen puolesta, ettei syntisen tarvitsisi kuolla. Jumalan laki ei saa meissä aikaan uskon kuuliaisuutta. Sen sijaan sanoma ristiinnaulitusta Kristuksesta synnyttää minussa luottamuksen Jumalan vanhurskauteen ja Pyhä Henki saa ihmisessä aikaan Hengen hedelmän.