Raamattuavain: Kohtaamisia Luukkaan evankeliumissa, Laura Järvinen

4.5.2015

Laura Järvisen opetus, joka on linkitetty tähän Kansanlähetyksen Avaimia.net -sivustolta. Raamattuavain on ohjelmasarja, joka esitetään Radiodeissä arkiaamuisin kello 7:03 ja iltapäivisin kello 17:15.

Kiusausten keskellä (Luuk. 4: 1—13)
Kasteensa jälkeen Jeesus joutui autiomaahan 40 päiväksi, ja koko tuon ajan Paholainen kiusasi häntä. Kiusaukset ovat osa myös jokaisen kristityn elämää. Kiusausten keskellä saamme kääntyä kaikkien kiusausten voittajan Jeesuksen puoleen apua pyytäen. Jeesuksen ja Paholaisen kohtaaminen voi olla meille rohkaisuksi ja avuksi kiusausten keskellä.

 

Ihmeen seurausta (Luuk. 5: 1—11)
Ennen opetuslapsen pestiä Pietari oli kalamies. Ennennäkemätön kalatulva avasi Pietarin silmät, ja tämä oli valmis jättämään kaiken ja seuraamaan Jeesusta.

 

Kuka on kelvollinen (Luuk. 7: 36—48)
Simon oli fariseus, joka ajatteli olevansa Jumalalle kelvollinen tai ainakin kelvollisempi kuin moni muu. Jeesus ei päästänyt Simonia helpolla vaan halusi osoittaa tälle, että Jumalan valtakunnan asioissa vertailukohtanamme eivät ole muut ihmiset vaan kaikkivaltias pyhä Jumala.

 

Uusi elämä (Luuk. 7: 36—50)
Syntisestä elämäntavastaan tunnettu nainen kohtasi armahtavan Jeesuksen. Hän, jota kaikki halveksivat sai tulla hyväksytyksi. Hän, jonka ihmisarvo oli poljettu maahan, sai löytää arvonsa iankaikkisen Isän lapsena.

 

Odottavan aika on pitkä (Luuk. 8: 40—56)
Jairos kaipasi kiireesti Jeesuksen apua, mutta joutui odottamaan niin kauan, että inhimillisesti katsottuna kaikki toivo oli jo menetetty. Jaksammeko me turvautua Jeesuksen apuun silloinkin, kun ihmissilmin tilanne näyttää toivottomalta? Apu ei tule aina siinä muodossa kuin toivomme, mutta parhaan avun me silti saamme.