”Olen saanut niin paljon, että haluan antaa”

1.1.2020

Kihlapari Eveliina Uusikartano ja Topias Meriö juhlivat häitään joulukuussa. Tammikuun lopulla he lähtevät Islantiin tekemään kristillistä nuorisotyötä.

Eveliina Uusikartano ja Topias Meriö opiskelevat tällä hetkellä Kansanlähetysopistossa kansainvälisyyslinjalla. Lähijakso opistolla kestää viisi viikkoa, jonka jälkeen he opiskelevat loppusyksyn apologialinjalla odottaessaan kansainvälisyyslinjan ulkomaanjaksoa.
Hakuprosessin aikana parille ehdotettiin ulkomaanjakson kohdemaaksi Ruotsia. Se tuntui heistä kuitenkin liian­ tylsältä vaihtoehdolta. Sitä miettiessään he keksivät, että Islanti voisi olla mielenkiintoinen kohde.

Uusikartano on viettänyt viimeisen vuoden Ryttylässä opiskellen eri linjoilla. Armeijasta päästyään Meriökin tuli keväällä opistolle opiskelemaan. Molemmat viettivät myös kuluneen kesän opistolla.

– Haimme kansainvälisyyslinjalle, koska halusimme päästä tekemään hengellistä työtä käytännössä. Linja antaa hyvät mahdollisuudet nähdä, mitä Jumalan työ on ja miten sitä tehdään, Meriö kertoo.

– Minulla on ollut haave päästä lähetystyöhön. Nyt kun olen vuoden ollut Ryttylässä ja saanut niin paljon, on sellainen olo, että haluan myös antaa Jumalan työhön, Uusikartano lisää.

 

Teksti ja kuva: Tiinamariia Heimari

Lue koko artikkeli Uusi Tie -lehdestä 03.09.2015.