Raamattuavain: Pienet profeetat, Iida Halme

18.11.2019

Iida Halmeen opetus, joka on linkitetty tähän Kansanlähetyksen Avaimia.net -sivustolta. Raamattuavain on ohjelmasarja, joka esitetään Radiodeissä arkiaamuisin kello 7:03 ja iltapäivisin kello 17:15.

Hoosea
Millainen on hyvä avioliitto sinun mielestäsi? Hoosean kirja alkaa eriskummallisella kertomuksella profeetan avioliitosta, kun Herra puhuu Hoosealle: ”Ota portto vaimoksesi.”

 

Aamos
Nyt saat tutustua yhteen ihan tavalliseen maalaiseen, jonka Jumala kutsui hommiinsa. Karjankasvattaja Aamos sai nimittäin Herralta tehtävän.

 

Sefanja
Koetko joskus, että läheiset ihmiset tai yleinen mielipide haastavat uskosi ja arvosi? Oletko ollut jopa murheellinen katsellessasi ympäröivää maailmaa? Harmittaako sinua se, että Raamatun arvostus on laskusuhdanteessa?

 

Haggai
Oman aikansa rohkaisija Haggai voi toimia sinulle hyvänä esikuvana ja innostajana. Haggain tärkein sanoma kuului: ”Onko teidän itsenne aika asua ylellisissä taloissa, kun Herran huone on raunioina?”

 

Malakia
Millaisen perinnön Vanhan testamentin profeetat ovat jättäneet? Malakia on Vanhan testamentin viimeinen profeetta. Häntä on kutsuttu profeettojen sinetti.