Raamattuavain: Vanhan testamentin naisia, Laura Järvinen

21.10.2019

Laura Järvisen opetus, joka on linkitetty tähän Kansanlähetyksen Avaimia.net -sivustolta. Raamattuavain on ohjelmasarja, joka esitetään Radiodeissä arkiaamuisin kello 7:03 ja iltapäivisin kello 17:15.

Eeva – Ensimmäinen laatuaan
Eeva oli maailmankaikkeuden ensimmäinen nainen. Hänellä oli täydellinen jumalasuhde, ongelmaton suhde lähimmäiseen ja työkin oli vain mielekästä ja iloa tuottavaa. Ongelmat joka alalla tulivat kuvioihin vasta syntiinlankeemuksen mukana. Silloinkaan ei Jumala hyljännyt vaan lupasi tuoda pelastuksen naisen siemenessä.

 

Saara – Ruhtinatar
Saaran elämä oli kyllästetty vaikeuksilla ja vastoinkäymisillä. Niidenkin keskellä Saara sai kokea uskollisen Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa.

 

Rebekka – Jumalan valitsema morsian
Rebekka sai nähdä ihmeellistä Jumalan johdatusta, kun Abrahamin palvelija haki hänet vaimoksi Iisakille. Ihmeellisiä vaiheita seurasi kuitenkin arki, jonka pyörteissä Rebekka toimi ennemmin oman mielensä kuin Jumalan tahdon mukaan. Silti Jumala ei hylännyt Rebekkaa vaan tämä sai olla mukana Jumalan suuressa suunnitelmassa.

 

Sarpatin leski – Jumalan armosta riittää pakanoillekin
Valitun kansan kääntäessä selkänsä Jumalalle tämä on valmis osoittamaan hyvyyttään myös pakanakansoihin kuuluville. Sarpatissa asuva leskivaimo sai kokea ihmeellistä Jumalan huolenpitoa nälänhädän ja sairauden keskellä.

 

Ester – Jumalan kaitselmuksen keskellä
Ester pääsi Persian kuningattareksi, mutta ylellisestä elämästä nauttimisen sijaan häntä tarvittiinkin kansansa pelastajaksi.