Raamattuavain: Jumalan lupauksia sinulle, Laura Järvinen

29.4.2019

Laura Järvisen opetus, joka on linkitetty tähän Kansanlähetyksen Avaimia.net -sivustolta. Raamattuavain on ohjelmasarja, joka esitetään Radiodeissä arkiaamuisin kello 7:03 ja iltapäivisin kello 17:15.

 

Lupaus pelastuksesta
Tässä opetussarjassa tutustumme muutamiin Jumalan sinullekin antamiin lupauksiin. Ensimmäisenä vuorossa on lupauksista suurin, pelastus. Jumala on luvannut pelastaa ne, jotka häntä avuksi huutavat (Ps. 50:15). Tämän pelastuksen hän tarjoaa sinulle lahjana, ilman, että olet sitä ansainnut.

 

Lupaus johdatuksesta
Jumala on kiinnostunut meistä myös sen jälkeen, kun hän on saanut lahjoittaa meille pelastuksensa. Hän lupaa johdattaa meitä elämän matkalla. Tähänkin lupaukseen saat luottaa silloinkin, kun johdatus tuntuu olevan hukassa ja suunta kadoksissa.

 

Lupaus rauhasta
Jeesus sanoo: ”Minä jätän teille rauhan.” Kuitenkin elämä on monesti kovin rauhatonta. Jeesus jatkaa: ”Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa.” Jeesuksen antama rauha on siis jotain muuta kuin se, mitä rauhalla olemme yleensä tottuneet ajattelemaan. Se on rauhaa, joka Jeesuksella on Isä Jumalan kanssa

 

Lupaus ikuisesta elämästä
Jumala on luvannut omilleen ikuisen elämän, joka alkaa jo täällä ajassa. Tämä lupaus tuo elämäämme toivon ja valon, joka kantaa niin iloissa kuin suruissakin.

 

Lupaus Jumalan läsnäolosta
Jeesus sanoi: ”Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Monesti kaipaamme Jumalan läsnäolon tuntua konkreettisena tunnetilana. Sanassaan Jumala lupaakin olla kanssamme, mutta tavat eivät välttämättä liity tunteisiimme ja kokemuksiimme mitenkään. Jumala kyllä tuntee meidät ja tarvittaessa antaa myös läsnäolonsa kokemuksia. Mutta silloinkin, kun näin ei ole, saamme luottaa hänen lupaukseensa, tässäkin asiassa.?