”Kansanlähetysopistolla olen monelle kuin sisko tai tytär”

23.1.2019

Bulgarialainen Türkan Madjirova halusi jo lapsena osata suomen kieltä. Viime syksystä asti nuori nainen on opiskellut Raamattua yhdessä suomalaisten kanssa.

Harva unelmoi raamatun­opiskelemisesta lapsesta asti – vieläpä vieraalla kielellä. Türkan Madjirova, 18, on siksi harvinainen nuori nainen. Mikä toi millet-turkkilaisen bulgaarin Suomeen Kansanlähetysopiston raamattulinjalle?

– Voi, se on pitkä tarina, Türkan heläyttää iloisesti.

Türkan Madjirovalle valkeni varhain, että hän haluaa päästä Suomeen ja opiskella täällä. Pari vuotta sitten unelma alkoi muotoutua todelliseksi tavoitteeksi. Hän neuvotteli vanhempiensa ja suomalaisen lähetin kanssa erilaisista mahdollisuuksista. Sitten keksittiin raamattukoulu. Samaan aikaan Türkan opiskeli kampaajaksi.

Opiskelujen loppuvaihe oli tiukka, kun erilaiset testit ja näyttötyöt täyttivät päivät. Samaan aikaan selviteltiin, miten onnistuttaisiin järjestämään rahoitus ja muut käytännön asiat, jotta opiskelu Kansanlähetyksen raamattulinjalla voisi toteutua.

– Välillä olin jo menettää toivoni, kun asiat tuntuivat niin monimutkaisilta. Rukoilin paljon Jumalan johdatusta. Sain myös paljon apua käytännön järjestelyissä. Kesällä tuli myöntävä vastaus Kansanlähetysopistolta, Türkan iloitsee.

Entä mitä nuori nainen on oppinut yhdessä kokonaisessa lukukaudessa?

– Suurin oivallukseni on, että Jumala on aina minun kanssani. Hän on aina lähelläni ja auttaa minua. Olen myös saanut oman opistoperheen. Täällä Kansanlähetysopistolla olen monelle kuin sisko tai tytär. Se on hienoa. Ystävyys ja yhteys ovat tärkeitä asioita.

Türkan on oivaltanut Raamatun äärellä, että Jumala haluaa puhua meille Sanansa kautta.

– Jumala haluaa, että saan vastauksia kysymyksiini. Jumalalla on aina paljon annettavaa. Se on ihmeellistä! hän sanoittaa.

 

Teksti ja kuva: Virpi Kurvinen

Lue koko artikkeli Uusi Tie -lehdestä 23.01.2019.