Millä tavalla Vanha testamentti on Jumalan sanaa — Antti Laato

16.4.2016

Antti Laato: Millä tavalla Vanha testamentti on Jumalan sanaa?

Vanhaa testamenttia pidetään rosoisena kirjana, jonka Jumala on toisenlainen kuin Uuden testamentin. Kirkon piirissä on liikkunut alusta alkaen teologeja, jotka haluaisivat poistaa VT:n kirkon pyhien kirjojen joukosta. Heidät on torjuttu, sillä VT oli Jeesuksen ja apostolien Raamattu. Miksi VT on niin tärkeä kirkolle?

Tilaisuus pidettiin Ryttylän Kansanlähetysopistolla 16.4.2016 tapahtumassa Apologiaforum 2016 – ”Minun sanani eivät katoa.” Raamattu suurennuslasin alla. 

 Tapahtumassa keskityttiin Raamattuun ja sen arvovaltaan, inspiraatioon ja tulkintaan eri näkökulmista.

Tapahtuman pääpuhuja Don Carson toimii Uuden testamentin tutkijaprofessorina Trinity Evangelical Divinityssa, Illinoisissa, USA:ssa. Carson on kirjoittanut yli 50 kirjaa ja toimittanut esimerkiksi Raamatun kommentaarisarjan ja sarjan Raamatun teologiasta.