Rakkaus pelastushistoriassa — Leif Nummela

8.11.2015

Leif Nummela: Rakkaus pelastushistoriassa – paratiisista Karitsan hääjuhlaan

Tilaisuus pidettiin Ryttylän Kansanlähetysopistolla 8.11.2015 tapahtumassa Rakkausforum – Jumala on rakkaus, mutta rakkaus ei ole jumala.

 ”Ihminen on kutsuttu rakastamaan sillä rakkaudella, joka Pyhän kolminaisuuden sisällä on.”

 Tapahtumassa pureuduttiin rakkauden teologiaan ja käytäntöön. Viikonloppuna rakkaustutkijat kokoontuivat Kansanlähetysopistolle haastamaan ajatteluun ja toimintaan rakkauden puolesta. Miten ymmärtää rakkautta sanoissa ja teoissa? Kuinka erottaa rakkaus sen vääristymistä? Kuinka ymmärtää Jumalan rakkautta, jota tarkastellaan tapahtumassa kolminaisuuden eri rooleista käsin? Mm. tällaisia kysymyksiä nostimme esiin.

“Älä tuhlaa aikaasi miettien, rakastatko todella lähimmäistäsi; toimi niin kuin rakastaisit. Näin toimiessamme löydämme erään kaikkein suurimmista salaisuuksista. Kun käyttäydyt niin kuin rakastaisit jotakuta, alatkin pian todella rakastaa häntä.” – C.S.Lewis