Nyt voit antaa palautetta Apologiaforumista: Vuonna 2017 suosittu Apologiaforum sukeltaa mielikuvituksen maailmaan kun teemana on mielikuvitus apologian käytössä. Korkeatasoisten puhujien … Jatka lukemista Anna meille palautetta Apologiaforumista

Anna meille palautetta Apologiaforumista

Nyt voit antaa palautetta Apologiaforumista:

Vuonna 2017 suosittu Apologiaforum sukeltaa mielikuvituksen maailmaan kun teemana on mielikuvitus apologian käytössä. Korkeatasoisten puhujien innostavien luentojen ja kanavien lisäksi vietämme illat rennosti musiikin ja elokuvien parissa.

Apologia tarkoittaa puolustamista. Mitä me sitten puolustamme? Evankeliumia. Perinteisesti evankeliumia puolustetaan järjellä: meille selitetään, mikä todistaa että Jumala on olemassa, mistä voimme tietää että Jeesus nousi kuolleista tai miksi vain kristillinen usko antaa kestävän perustan tieteelle, ihmisarvolle tai elämän tarkoitukselle.

Mutta ihminen on enemmän kuin ajatteleva olento. Evankeliumi ei ole vain totta. Se on myös hyvää ja kaunista. Evankeliumi valloittaa ihmisen sydämen herättäen meissä iloa, ihmetystä, innostusta. Kun puolustamme evankeliumia mielikuvituksen avulla, ihminen pääsee maistamaan kristinuskon totuuksia. Hyvät kertomukset avaavat hänen mielensä kertomuksista suurimmalle – evankeliumille.


Gene Veith jr. ja Klaus Härö Apologiaforumiin!

Tapahtuman pääpuhuja Gene Edward Veith Jr. jäi hiljattain eläkkeelle työstään Patrick Henry Collegen (Virginia, USA) kanslerina. Hän on kirjoittanut 20 kirjaa, jotka käsittelevät eri puolia kristinuskosta ja kulttuurista. Veith on myös ahkera blogisti. Gene Veithilla ja hänen vaimollaan Jackquelynilla on kolme aikuista lasta ja seitsemän lastenlasta.

Veith

Gene Veith Jr.

Lauantain illassa puhuva Klaus Härö on aikamme lahjakkaimpia elokuvaohjaajia. Hänet tunnetaan mm. Suomen virallisiksi Oscar-ehdokkaiksi valituista elokuvista Miekkailija (2015), Postia pappi Jaakobille (2009) ja Äideistä parhain (2005). Härön uusin elokuva, Suomen kuningas (2017), kertoo Hessenin prinssistä Friedrich Karlista, josta piti tulla Suomen kuningas.

Klaus Härö_2015_1

Klaus Härö


Tapahtumapaketti pe – su 130€ (sis. kurssimaksu, ruokailut, majoitus omin lakanoin 3-4 hh, sauna). Hinta opiskelijoille, työttömille ja varusmiehille pe – su 75€. Päiväpaketit pe 30/20€, la 70/40€, su 35/25€. Pyydämme myös päiväkävijöitä ilmoittautumaan.

Mikäli haluat maksaa tapahtumamaksun ennakkoon, voit maksaa alla olevin tiedoin ja ottaa maksutositteen mukaan tapahtumaan tullessasi.
Saaja: Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Tilinumero: FI56 8000 1600 4960 70
Viitenumero: 40659

TALKOOILMOITTAUTUMINEN
Voit myös ilmoittautua tapahtumaan talkoolaiseksi, jolloin saat koko tapahtumapaketin ilmaiseksi työpanostasi vastaan.
Halutessasi hoitaa tapahtumamaksu talkootöin, mainitse asiasta ilmoittautumisen Lisätiedot -kohdassa.

Ilmoittautumiseen

ILMOITTAUTUMINEN ON SULKEUTUNUT. VOIT TIEDUSTELLA MAHDOLLISIA PERUUTUSPAIKKOJA PUHELIMITSE.

Voit ilmoittautua myös sähköpostitse: keskus@sekl.fi tai puhelimitse 019 77 920/keskus.


OHJELMA

PERJANTAI 21.4.
16.00            Ilmoittautuminen alkaa
17.00            Päivällinen
18.00            Usko: tunteetonta järkeilyä vai järjetöntä tunteilua? Vesa Ollilainen
Apologia mielletään uskon järjelliseksi puolustamiseksi. Se kuulostaa älykkyyttä vaativalta väittelyltä, joka vieraantuu todellisesta elämästä. Eikö uskon tulee koskettaa tunteitamme ja unelmiamme? Miten apologia voi puhutella myös sydäntämme?
19.30            Luotu luovaksi. Gene Veith Jr.
Jumala loi maailman. Ihminen luo mielikuvitusmaailman. Kykymme kuvitella asioita, todellisia tai epätodellisia, on hämmästyttävä. Mielikuvituksen voimasta kertovat runot, kirjat ja elokuvat. Jumala teki ihmisen kuvittelevaksi olennoksi. Löydä mielikuvituksen mahdollisuudet kristityn elämässä.
20.30            Iltapala ja saunat
21.15            Ilta musiikin kanssa
LAUANTAI 22.4.
08.00            Aamupala
08.45            Alussa oli kertomus. Juha Vähäsarja
”Alussa Jumala loi taivaan ja maan.” Raamatun ensimmäisen lauseen jälkeen eteemme maalataan ihmiskunnan historia alusta loppuun. Raamattu vilisee kuvia, vertauksia ja kertomuksia. Mitä tämä kertoo ihmisestä? Miten voimme kertoa kristinuskosta kertomusten avulla?
10.30            Kanavat
12.00            Lounas
13.00            Elämän tarkoitusta etsimässä. Gene Veith Jr.
Länsimaisessa yhteiskunnassa monet ovat julistaneet Jumalan kuolleeksi. Järjen aikakausi osoitti kristinuskon epätodeksi. Uskosta tuli tunnepitoinen yksityisasia. Samalla elämän tarkoitus katosi. Maailmasta tuli harmaa. Mistä voi löytää elävän Jumalan, joka ei hallitse vain sydämessä, vaan myös maailmassa?
14.30            Iltapäiväkahvi
15.30            Kanavat uudelleen
17.00            Päivällinen
18.00            Varjo paremmasta maailmasta? Evankeliumin näköiset elokuvat. Klaus Härö
”Ja he elivät elämänsä onnellisina maailman loppuun asti.” Kukapa ei pitäisi elokuvien onnellisesta lopusta. Kärsivät sankarit ja hyvän voitto pahasta ovat valkokankaiden vakiokamaa. Onko pelkkää sattumaa, että ihmistä liikuttavat tarinat, jotka muistuttavat evankeliumia?
19.30            Apologiaforum: kysymyksiä ja vastauksia
20.30            Iltapala ja saunat
21.15            Elokuvailta
SUNNUNTAI 23.4.
08.00            Aamupala
08.45            Jumala – ihmisen mielikuvituksen ja taidon luomus? Matti Korhonen
Saapuessaan Ateenaan (Ap. t. 17) Paavali näki kreikkalaisten monille jumalille pystyttämiä alttareita. Joukossa oli alttari myös tuntemattomalle jumalalle. Torjuessaan epäjumalat Paavali tarjosi vaihtoehtoisen kertomuksen yhdestä ainoasta Jumalasta. Miten haastamme aikamme epäjumalat ja kerromme hänestä, joka on ilmoittanut itsensä Raamatussa?
10.00            Kaunis evankeliumi. Gene Veith Jr.
Evankeliumi ei ole vain totta. Se saattaa meidät kosketuksiin Totuuden kanssa. Evankeliumi on kaunista. Anna evankeliumin valloittaa sydämesi!
11.00            Apologiaforum: kysymyksiä ja vastauksia
12.00            Lounas
13.00            Ehtoollisjumalanpalvelus
Liturgia: Vesa Ollilainen
Saarna: Henri Haataja
Kanavat:

  • Ihminen Jumalan käytössä. Gene Veith Jr. (vain aamupäivällä)
  • Julkisesti uskon puolesta. Päivi Räsänen (vain iltapäivällä)
  • Mielikuvitus Jumalan käytössä: C.S. Lewisin ja J.R.R. Tolkienin perintö. Vesa Ollilainen
  • Puhuuko Jumala sanassa vai sydämessä? Ville Auvinen
  • Veritas Forum – Rohkeat ja reilut akateemiset debatit tuovat maailmankatsomukselliset kysymykset takaisin yliopistoihin. Miten ja miksi? Danielle Miettinen ja Lari Launonen

Lämpimästi tervetuloa!


Tapahtuman järjestävät: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansanlähetysopisto ja Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys.