Haluatko oppia tuntemaan uskosi perustan? Kaipaatko hyviä syitä olla kristitty? Oletko ihmetellyt, miksi kristinuskoa vähätellään? Mietitkö joskus, miten voisit olla rahtusen rohkeampi uskova? Silloin apologialinja sopii sinulle!

 

”Kyllä tää kokonaisuus on ihan huikee! Ihmiset, oppiminen, opistoelämä, kasvuryhmät, palvelutehtävät, yleinen ilmapiiri – ehkä se on ollu parasta…”

”Olen saanut huomata tämän vuoden aikana sitä hyvää Jumalan kasvatusta itsessäni. Olen saanut elämäni takaisin.”

”Täällä on myös saanut levätä ja rauhassa miettiä, mitä haluaa tehdä seuraavaksi.”

(Opiskelijoiden antamaa palautetta)

Elämme ajassa, jossa ihmiset edelleen janoavat vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Samalla elämme ajassa, jossa kristinuskoa monesti pidetään taantumuksellisena, Raamattua vanhentuneena ja kristittyjä epäilyttävinä. Asenteet ulottuvat joskus kouluihin ja tehtaisiin, elokuviin ja sosiaaliseen mediaan. Tarvitsemme apologiaa eli kristillisen uskon puolustamista!

Apologialinjalla syvennät tuntemustasi kristillisestä uskosta. Näet kristinuskon ratkaisevan vaikutuksen siihen hyvään, josta nautimme päivittäin. Opit kohtaamaan rohkeasti ja kiinnostuneesti epäilyksiä, kysymyksiä ja kritiikkiä. Löydät ja kehität taitojasi elää kristittynä ja menestyksekkäästi puolustaa kristinuskoa. Yhdessä toisten kristittyjen kanssa koet löytämisen riemua, joka syntyy vaikeiden kysymysten rehellisestä käsittelystä. Avoimessa ja rennossa yhteisössä kasvat ihmisenä, opit sosiaalisia taitoja, olet muille avuksi saat itse apua, kun sitä tarvitset. Hyvän tulevaisuuden suuntakin saattaa löytyä.

Luonnonläheinen kartanomiljöö on hieno paikka hetkeksi paeta ympäristön kiireitä ja vaatimuksia, rauhoittua tutustumaan itseensä ja uskoonsa sekä varustautua kohtaamaan maailma, johon opintojen jälkeen palataan.

Opinnot sopivat eri-ikäisille ja eri elämäntilanteisiin, mutta erityisen hyvin elämän taitekohtiin siirryttäessä koulusta toiseen tai luokkahuoneesta työelämään. Esimerkiksi lukion jälkeistä välivuotta on mahtavaa viettää apologialinjalla! Tuo mukanasi omat kiinnostuksesi ja kysymyksesi, jopa kaverisikin!

 

Apologialinja tarjoaa kasvun mahdollisuuden, olit seurakunnan pastori, raamattupiirin vetäjä tai yksinkertaisesti apologiasta kiinnostunut, osaaja tai aloittelija, lähetyskipinän purema tai hiljainen pohtija.

Linja antaa valmiuksia korkeakouluopintoihin ja hengelliseen työhön.

Aika Kansanlähetysopistolla tarjoaa paljon muutakin: oman hengellisen elämän hoitoa, pienryhmiä ja vertaistukea, sisäoppilaitoksen arkea uusien ystävien seurassa.

Paperinen hakulomake: Avaa pdf-tiedosto, tulosta, täytä ja postita.

Opintosuunnitelma: Tutustu linjan opetussuunnitelmaan.

Lukujärjestys: Tutustu syksyn 2022 ja kevään 2021 lukujärjestyksiin.

Pääsyvaatimukset: Ylioppilastutkinto tai muuten opiskeluun riittävät valmiudet. Englannin kielen taito katsotaan eduksi.

Opiskelukustannukset: Katso opiston infoa hinnoista.

Kesto: Lukuvuosi 2024-2025 alkaa 11.8.2024 (syyslukukausi 11.8.-20.12.2024, kevätlukukausi 7.1.-28.5.2025). Voit opiskella koko lukuvuoden tai pelkästään syys- tai kevätlukukauden.

Jatkuva haku: Voit tulla opiskelemaan kesken lukukauden. Otathan yhteyttä, niin selvitämme mahdollisuutesi. Hakemus käsitellään n. 1-2 viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Kesällä hakemuksen käsittelyaikaan vaikuttavat työntekijöiden lomat. Hakemus kannattaa jättää hyvissä ajoin ennen lukukauden alkua, mutta lukuvuoden alettuakin voit kysellä vielä vapaista paikoista.