Valtterin tarina

19.5.2020
Hei,
Nimeni on Valtteri Rautakorpi. Olen 23-vuotias kristitty nuori. Opiskelin tän kevään Kansanlähetysopiston palvelutyölinjalla. Osallistuin toukokuun ensimmäisellä viikolla etänä Vantaalta käsin Kansanlähetysopiston toimintaviikolle. Toimintaviikon ohjelmaani kuului esimerkiksi Open-doors lehdessä mainuttujen vainottujen kristittyjen puolesta rukoileminen ja myös raamattublogitekstin kirjoittaminen. Haluan puhua teille tässä blogitekstissä maailmanluomiskertomuksesta, koska uskon siihen, että Jumala loi maailman 6 päivässä ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi hänen kaikesta luomistyöstään. En usko alkuräjähdysteorialla olevan mitään tekemistä maailman synnyn kanssa, koska uskon, että koko maailman kaikkeudelle tarvitaan 1 ihminen luojaksi. Alla oleva blogitekstini sisältää koko maailmanluomiskertomuksen ja 1 kuvan siihen liittyen.
Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Maa oli autio ja tyhjä. Pimeys peitti syvyydet ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. Jumala sanoi tulkoon valo! Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Hän nimitti valon päiväksi ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli iltaja tuli aamu. Näin meni 1. päivä.
Jumala sanoi tulkoon kaartuva kansi vesien väliin erottamaan vedet toisistaan. Jumala teki kaartuvan kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle ja niin tapahtui. Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu. Näin meni toinen päivä.
Jumala sanoi kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan niin, että maan kamara tulee näkyviin. Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi ja sen paikan johon vedet olivat kokoontuneet hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä. Jumala sanoi kasvakoon maa vihreyttä siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita. Maa versoi vihreyttä siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin niiden lajinsa mukaista siementä. Ja niin tapahtui. Tuli ilta ja tuli aamu. Näin meni kolmas päivä.
Jumala sanoi tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä. Ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle. Ja niin tapahtui. Jumala loi kaksi suurta valoa suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä sekä tähdet. Hän asetti ne taivaankanteen loistamaan maan päälle, hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeydestä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu näin meni neljäs päivä.
Jumala sanoi viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla. Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut vesiä vilisevät olennot ja kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä. Hän siunasi ne sanoen: olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet ja linnut lisääntykööt maan päällä. Tuli ilta ja tuli aamu näin meni viides päivä.
Jumala sanoi tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja. Kaikkia karja, pikku ja villieläimiä. Ja niin tapahtui. Jumala teki villieläimet, karjaeläimet ja erilaiset pikkueläimet, kaikki eläinten lajit. Jumala sanoi: tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme ja kaltaiseksemme ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja ja karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä joita maan päällä liikkuu. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja ja taivaanlintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu. Jumala sanoi vielä: Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne. Villieläimille, taivaan linnuille ja kaikelle mikä maan päällä elää ja liikkuu, minä annan ravinnoksi vihreät kasvit.Niin tapahtui. Tuli ilta ja tuli aamu. Näin meni kuudes päivä.
Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut hänen työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi hänen kaikesta työstään. Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi hänen kaikesta luomistyöstänsä. Tämä on kertomus siitä, kuinka taivas ja maa saivat alkunsa silloin, kun ne luotiin.
(1. Moos. 1)

Teksti ja kuva: Valtteri Rautakorpi

– Kirjoittaja on Kansanlähetysopiston opiskelija